MBA

مدیریت کسب و کار

مدیریت کسب و کار


البته که می توانید. پیش از هر چیز این روش ها را فراگیرید، که لحظه ی مناسب برای نزدیک شدن به مشتری را تشخیص دهید. با عجله به سوی مشتریانی که فقط قصد نگاه کردن دارند، نروید، چون با این کار آنها را در تنگنا قرار می دهید. در عوض زیرچشمی مراقب آن مشتری باشید که کالای خاصی توجهش را جلب می کند و دستش را دراز و آن را لمس می کند، یا شاید برای ورانداز کردن آن، کالا را از جایش بلند کند.

درست پس از این لحظه، نگاهی به اطراف می اندازد، در حالی که ابروهایش را به حالتی “متمنی” بالا می برد. اکنون زمانی است که او از کمک شما استقبال خواهد کرد و بهترین زمان برای فروش نصیبتان می شود.

زبان بدن مشتری-1 مشتری زبان بدن مشتری                            1

نخست ارتباط برقرار کنید و همچنان که به او نزدیک می شوید، به او نگاه کنید. هنگام سلام کردن، لبخند – این پیام دوستی و اطمینان در تمام دنیا – را بر لب داشته باشید. سپس به حالتی مایل کنار او بایستید. ایستادن روبه روی او مجادله آمیز به نظر آمده و وضعیتی را به وجود می آورد که گویی مشتری را برای خرید کردن به مبارزه می طلبید.

بعد از برقرار کردن ارتباط، رسم معمول آن است که برای مجاب کردن خریدار”صحبت کنید”، اما در عمل به نمایش گذاشتن مؤثرتر است. یعنی ارائه ی طیفی از کالای مورد نظر به مشتری و سپس پی بردن به زبان بدن او، تا حدس بزنید کدام یک توجه اورا جلب کرده است. حین انجام دادن این کار، کماکان با معطوف کردن تمام توجهتان به او، و حرکات سر، بدن و چشمهایش را به دقت در نظر بگیرید. زیرا چرخیدن به طرف دیگر، از او روی برگرداندن، صحبت کردن با دیگری و تعجیل نشان دادن، همگی حاوی این پیام ناگفته است که او و خرید او اهمیتی ندارد.

پس توجه و ترغیب را در لحن کلامتان آشکار سازید. البته در اولین برخورد از لبخند زیاد خودداری کنید، زیرا این عمل، خودمانی شدن بیش از اندازه تلقی می شود، اما کماکان چهره ی صمیمانه را حفظ کنید و چنانچه این رفتار شما ریاکاری جلوه نمی‌کند، سر را اندکی به نشانه ی توجه و احترام خم کنید.

اگر برایتان مقدور است، او را کمی لمس کنید.(دست به بازویش بزنید) هنگامی که مشتریتان یک ساعت مچی را امتحان می کند، بازوی او را بفشارید و یا با دست او را به سوی اتاق پرو راهنمایی نمایید. لمس کردن شیوه ای است برای ایجاد احساسی خوب و بررسیها نشان می دهند که فروشندگانی که مشتریان را لمس می کنند، احتمال فروش آنها سه برابر افزایش می یابد.

زبان بدن خریدار -2 مشتری زبان بدن مشتری                            2

موقعیت سنجی مشتری بسیار اهمیت دارد 

“نوازش زود هنگام تهدیدآمیز است و نوازش دیرهنگام تأثیر خود را از دست می دهد “

در عین حال از حالتی که مشتری شروع به عقب نشینی می کند، آگاه باشید. ممکن است وی برای مثال به دلیل آن که مدت ماندنش در فروشگاه طولانی شده است، خجل باشد، و از خرید و رابطه اش با شما منصرف شده باشد. بنابراین او به تدریج زبان بدن بازدارنده را به کار می گیرد، سرش را به سویی دیگر می چرخاند، از تماس چشمی پرهیز می کند، بازوانش را به دور خود حلقه می کند و کیف خود را برای احساس راحتی در بغل می فشارد. ممکن است در این مرحله وسوسه شوید که “پافشاری” کنید؛ حال آن که فقط باعث می شوید او احساس کند تحت فشار قرار دارد.

در عوض در حالی که همچنان توجهتان به او است، منتظر بمانید شاید “فضایی”غیر کلامی برای او به وجود آید و تصمیم بگیرد یکبار دیگر نگاهی به اجناس بیندازد.

اما اگر چنین کاری نکرد، چطور؟ وقتی علائم «آماده برای رفتن» را نشان می دهد، مثل دور شدن از جلوی پیشخوان یا نگاه انداختن به در خروجی، در ترک کردن فروشگاه او را یاری کنید. در این صورت احتمال مراجعه ی دوباره ی وی بیشتر خواهد شد. از این که کالای مورد نظر او را ندارید، از او پوزش بخواهید و با لبخندی پاسخ خداحافظی او را بدهید که این نوید یک خوشامدگویی را به هنگام بازگشت دوباره به او می دهد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۰۲
مهدی ملاح

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی